O alumnado de 5º EP visitamos a
fábrica que Quescrem ten en Castro Riberas de Lea, que é a primeira Empresa
Láctea Galega especializada na fabricación de queixo en crema.
Desta maneira
puidemos coñecer un proceso industrial.
Presentáronnos todos
o seus produtos, degustando algúns deles, que por certo, están moi bos.
Tamén nos deron a probar unha riquísima tarta de queixo da que nos deron a receta e que poñemos por se alguén se anima a facela.
1 kg.Quescrem Natural
115g.Nata de montar
160g. Azúcar
30g.Almidón(Maicena)
3 Huevos
Elaboración:
A.-El queso necesita ser ablandado mediante batido moderado o atemperado
B.-Mezclar
el 1+2+3 y batir a velocidad media, dejar durante el tiempo
suficiente para que se mezcle todo bien y no halla grumos. Muy
importante que no se incorpore aire.
C.-Mezclar el almidón poco a poco.
D.-Añadir el huevo lentamente, uno a uno dando tiempo a que se vaya mezclando correctamente.
D.-Precalentar el horno a 200ºC.
E.-Meter en la batidora y mezclar para desairear con el gancho curvo.
F.-Introducir en horno y hornear a 200ºC -15 minutos.
G.-Bajar la temperatura a 130ºC y hornear aprox 60minutos.
Mmmm.... Que boas pintas ten todo!!!!!
ResponderEliminar