lunes, 8 de junio de 2015

VISITA A QUESCREM


O alumnado de 5º EP visitamos a fábrica que Quescrem ten en Castro Riberas de Lea, que é a primeira Empresa Láctea Galega especializada na fabricación de queixo en crema.

Desta maneira puidemos coñecer un proceso industrial.


Presentáronnos todos o seus produtos, degustando algúns deles, que por certo, están moi bos.
Tamén nos deron a probar unha riquísima tarta de queixo da que nos deron a receta e que poñemos por se alguén se anima a facela.
 

 
tarta-de-queso-y-chocolate Ingredientes:

1 kg.Quescrem Natural
115g.Nata de montar
160g. Azúcar
30g.Almidón(Maicena)
3 Huevos
 
 
 
Elaboración:

A.-El queso necesita ser ablandado mediante batido moderado o atemperado
B.-Mezclar el 1+2+3 y batir a velocidad media, dejar durante el tiempo suficiente para que se mezcle todo bien y no halla grumos. Muy importante que no se incorpore aire.
C.-Mezclar el almidón poco a poco.
D.-Añadir el huevo lentamente, uno a uno dando tiempo a que se vaya mezclando correctamente.
D.-Precalentar el horno a 200ºC.
E.-Meter en la batidora y mezclar para desairear con el gancho curvo.
F.-Introducir en horno y hornear a 200ºC  -15 minutos.
G.-Bajar la temperatura a 130ºC y hornear aprox 60minutos.









1 comentario:

Animádevos a comentar!